Dekbedden

Type Dekbed
Materiaal
Vulling
Kleur
Maat
Merk
Warmte Klasse
i
Keurmerken
Prijs
Levertijd
Korting

Waar moet ik op letten bij het kopen van een dekbed?

Is uw dekbed aan vervanging toe of bent u op zoek naar een nieuw dekbed? Het juiste dekbed aanschaffen is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Bij Perfect Linnen helpen wij u graag om de juiste keuze te maken. 

Welke maat dekbed heb ik nodig?

Bij Perfect Linnen vindt u dekbedden in verschillende maten. Bent u niet zeker van de juiste maat? Bekijk hieronder welke maat u nodig heeft.

Dekbed 140x220

Hebt u een extra lang 1-persoons dekbedovertrek? Dan is een dekbed met de afmeting 140x220 perfect voor u. Een 1-persoons dekbed is geschikt voor alle dekbedovertrekken van 240 en 260 cm lang. 

Dekbed 200x220

Een 200x220 dekbed is perfect voor een 2-persoons dekbedovertrek van 240 tot 260 cm lang. De 2-persoons dekbedden zijn dus extra lang. Bij Perfect Linnen kunt u een uitgebreide collectie extra lange 2-persoons dekbedden vinden. 

Dekbed 240x220

Een dekbed van 240 cm breed en 220 cm lang wordt ook wel een lits-jumeaux dekbed genoemd. De dekbedden zijn extra lang en passen goed bij lits-jumeaux dekbedovertrekken van 240 tot 260 cm lang. 

Dekbed 260x220

Dekbedden van 260x220 passen perfect bij extra brede dekbedovertrekken. Een 260 cm breed dekbed past namelijk goed bij bedden van minimaal 200 cm breed. Dit dekbed kan overigens ook gebruikt worden bij bedden van 180 cm breed, maar het dekbed hangt dan wat over de rand van het bed.

Welke dekbedvulling past bij mij?

In de zoektocht naar een nieuw dekbed staat u vast ook even stil bij de vulling. Bent u niet zeker van de juiste vulling? Bekijk hieronder welke vulling bij u past.

Donzen dekbed

Dons is een populaire dekbedvulling. Een donzen dekbed heeft zowel een optimaal isolerend als ventilerend vermogen en gaat lang mee. Dons, afkomstig van eenden of ganzen, is erg licht en een donzen dekbed valt daardoor mooi over u en uw bed heen. De kwaliteit van dons wordt uitgedrukt in verschillende kwaliteitsklassen afhankelijk van het vulgewicht. Hoe hoger het percentage dons, hoe hoger de kwaliteit. 

Dekbed wol

Een wollen dekbed staat bekend om de goede vochtregulatie. Voor mensen die ‘s nachts veel zweten of vocht verliezen is een wollen dekbed dus een goede keuze. Wol is in tegenstelling tot dons wel relatief zwaar omdat wol tot 35% van het eigen gewicht op kan nemen in vocht. De dekbedden zijn daarentegen wel lekker warm.    

Dekbed synthetisch

Dekbedden met een synthetische vulling, zoals isosoft en thermosoft vezels, zijn populair. De vezels bootsen het effect van een donzen dekbed na, waardoor het dekbed niet te zwaar is en de warmte goed vast kan houden. Synthetische dekbedden zijn ook uitwasbaar.    

De verschillende soorten dekbedden bij Perfect Linnen

Naast de maat en de vulling staat u vast ook stil bij het soort dekbed dat u nodig hebt. Bekijk hieronder welk type dekbed bij u past.

Dekbed 4 seizoenen

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee losse dekens die door middel van drukkers aan elkaar bevestigd kunnen worden. Zo heeft u voor elk seizoen een dekbed dat perfect aansluit op uw lichaams- en omgevingstemperatuur. Het dunne, lichte dekbed voor de zomer en het warme, dikke dekbed voor het voor- en najaar vormen samen een heerlijk warm dekbed voor de winter.   

Zomerdekbed

Wilt u in de zomer onder een dekbed slapen? Kies dan voor een zomerdekbed. Een zomerdekbed is licht en door de dunne structuur krijgt u het niet te warm onder het dekbed ondanks de hitte in de zomer. Een zomerdekbed is dus perfect voor de warme zomermaanden.

Anti allergie dekbed

Bent u allergisch voor huisstofmijt? Kies dan voor een anti-allergie dekbed. Dekbedden met een Nomite keurmerk zijn uitermate geschikt voor personen met een huisstofmijt allergie. Daarnaast kunt u bij Perfect Linnen dekbedden vinden die op zeer hoge temperatuur gewassen mogen worden, waardoor de mijten niet kunnen overleven. 

De warmteklasse van een dekbed

De warmteklasse van een dekbed wordt bepaald aan de hand van de dikte van het dekbed en het isolerend vermogen. Bekijk hieronder de vier verschillende warmteklassen. 

Dekbed warmteklasse 1

Warmteklasse 1 is de hoogste warmteklasse en vooral geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Dekbedden met een dikte vanaf ongeveer 8,8 cm vallen in deze klasse. Met een warmteklasse 1 dekbed komt u de winter comfortabel door, doordat de dekbedden van sterk isolerende materialen worden gemaakt.

Dekbed warmteklasse 2

Warmteklasse 2 bestaat uit dekbedden met een dikte van 6,3 tot 8,2 cm. Deze dekbedden passen goed bij elk seizoen en zijn ook ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Bijna alle dozen en wollen dekbedden vallen onder warmteklasse 2. 

Dekbed warmteklasse 3

Warmteklasse 3 bestaat uit dekbedden met een dikte van 4,0 tot 5,7 cm. Deze dekbedden zijn vooral geschikt voor slaapkamers met een normale temperatuur en voor mensen die het snel warm krijgen. De dekbedden zijn het hele jaar door te gebruiken behalve tijdens weersextremen, zoals extreme hitte of kou. 

Dekbed warmteklasse 4

Alle zomerdekbedden vallen onder warmteklasse 4. De dekbedden hebben een dikte van 2,0 tot 3,4 cm en zijn perfect om onder te slapen in de zomer. Door de dikte zijn de dekbedden erg licht en verkoelend en ideaal voor mensen die niet van een warm bed houden, maar wel onder een dekbed willen slapen.