Handdoeken

Type Product
Materiaal
Kleur
Maat
Merk
Serie
Aantal
Grammage
Prijs
Levertijd
Korting

Materialen luxe handdoeken

Als u op zoek bent naar luxe handdoeken die lang meegaan, dan wilt u natuurlijk de beste materialen. Op Perfect Linnen hebben we een mooi aanbod aan handdoeken van merken zoals Abyss & Habidecor, Essenza en Aquanova. Wij lichten graag de beste materialen voor handdoeken toe.

Katoenen handdoek

De meeste handdoeken worden gemaakt van katoen. Deze stof komt van de katoenplant en kan in verschillende samenstellingen voorkomen. Zo is er 100% katoen maar zijn er ook bijvoorbeeld handdoeken van 70% bamboe en 30% katoen. Het grote voordeel van katoen is dat het een hoge vochtabsorptie heeft, wat natuurlijk ideaal is voor een goede handdoek. Daarnaast voelt deze stof zacht aan op de huid doordat het een van nature zacht materiaal is. De beste kwaliteit handdoeken zijn van Egyptisch katoen gemaakt. Dit is katoen van Egyptische katoenplanten en waarborgt een extra hoge kwaliteit katoen. Egyptisch katoen heeft een nog hoger absorptievermogen dan katoen van andere katoenplanten en is nog zachter. De vezels van de katoenplant zijn langer en het materiaal is erg zuiver. Dit maakt de handdoeken van Egyptisch katoen sterker waardoor ze nog langer mee kunnen gaan. Op Perfect Linnen staan verschillende merken die dit Egyptische katoen gebruiken voor hun handdoeken.

Badstoffen handdoek

Badstof wordt gemaakt uit dezelfde katoenplant als katoenen handdoeken. Deze stof wordt echter anders geweven wat ervoor zorgt dat de stof wat ruwer wordt. Handdoeken van badstoffen hebben dus, net zoals katoen, een goed absorptievermogen en zijn dus altijd een goede keuze als u zoekt naar goede handdoeken.

Linnen handdoeken

Handdoeken van linnen zijn, net zoals de handdoeken van katoen, van natuurlijk materiaal gemaakt. Linnen is erg stevig en kan daarom lang meegaan. Een groot voordeel van linnen handdoeken is dat deze snel opdrogen. Linnen blijft ook lang zacht aanvoelen en daarmee blijven de handdoeken ook lange tijd van goede kwaliteit.

Wat zijn zware kwaliteit handdoeken?

Handdoeken worden vaak uitgedrukt in grammage, of gram per vierkante meter. Maar welk gewicht past bij uw behoeftes? Wij helpen u graag verder.

Handdoeken 600 gr/m2

Als u op zoek bent naar middelzware stof, dan passen 550 gram/m2 en 600 gram/m2 bij u. Alles hieronder is geen zware kwaliteit. De handdoeken van bijvoorbeeld 600 gram/m2 zijn van goede kwaliteit en komen vaak voor bij kwaliteitsmerken. Perfect Linnen heeft daarom een mooie selectie aan middelzware handdoeken.

Handdoeken 650 gr/m2

Boven de 650 gram/m2 wordt gesproken van hotelkwaliteit handdoeken. Deze categorie komt alleen voor bij echte kwaliteitsmerken doordat de stof zwaar. stevig, durabel én zacht is. Op Perfect Linnen is een mooi assortiment te vinden aan zware kwaliteit handdoeken van hotelkwaliteit.

Hotel handdoeken

Er wordt dus gesproken van hotelkwaliteit handdoeken als de grammage boven de 650 gram per m2 zit. Door dit hoge gewicht absorberen ze vocht erg goed en drogen ze snel. Verder worden hotel handdoeken gekenmerkt door het gebruik van de beste materialen. Dit betekent vaak dat Egyptisch katoen gebruikt wordt voor de handdoeken. Hotel handdoeken die door hotels gebruikt worden, en sommige die voor de consument verkrijgbaar zijn, zijn extra vlekbestendig en dusdanig bewerkt dat ze nog langer zacht blijven.

Welke maat handdoek past bij mij?

Het kan lastig zijn om de juiste maat handdoek te vinden doordat er zoveel mogelijkheden zijn. Wij helpen u graag op weg door de standaard maten van een aantal soorten handdoeken toe te lichten. In de realiteit wijken sommige handdoeken af van deze specifieke standaardmaten maar dit staat altijd duidelijk aangegeven bij het product. De maten worden in dit geval in breedte maal lengte aangegeven. Sommige merken wijken hier echter van af door de maten in lengte maal breedte aan te geven. In wezen betekent dit echter hetzelfde.

Handdoeken 50x100

50 bij 100 centimeter is de standaard maat voor een (bad-)handdoek en wordt soms gezien als een standaard 'kleine handdoek'. Deze handdoeken zijn een goede maat om uzelf mee af te drogen maar ook om bijvoorbeeld uw haar in te wikkelen nadat u uw haren heeft gewassen. Handdoeken komen ook in nog kleinere maten. Op Perfect Linnen hebben we bijvoorbeeld ook handdoeken van 60x110cm maar ook van 55x100cm.

Handdoeken 70x140

De handdoeken die 70 bij 140 centimeter zijn, vallen onder de badlakens en douchelakens. Deze zijn, net zoals de normale handdoeken van 50x100, goed te gebruiken om uzelf af te drogen. Het voordeel van deze maat is dat deze goed om te slaan is waardoor u beter bedekt, en daardoor warmer, bent. Onder badlakens en douchelakens vallen doorgaans ook andere grote maten. Populaire andere maten voor douche- en badlakens zijn 100x150 en 105x180.


Hoe was je handdoeken in de wasmachine?

Als u uw handdoeken lang wilt gebruiken en zo zacht mogelijk wilt houden, zijn er een aantal tips waar u rekening mee kunt houden. Deze tips geven wij u graag.

Handdoeken wassen: op hoeveel graden?

Handdoeken dienen regelmatig gewassen te worden om ze goed schoon te houden. Doorgaans wordt aangeraden om handdoeken op 60 graden te wassen en af en toe op 90 graden. Bij 90 graden worden de zeepresten goed uit uw machine en handdoeken gehaald, maar dit te vaak doen verkort de levensduur van handdoeken.

Handdoeken wassen: programma

Aangezien de meeste handdoeken van katoen zijn gemaakt, is het katoenprogramma uitermate geschikt om uw handdoeken mee te wassen. Voeg een beetje wasmiddel toe maar geen wasverzachter. Dit laatste zorgt er namelijk voor dat het absorptievermogen van uw handdoeken afneemt.

Handdoeken wassen: droger of buitenlucht?

Als u handdoeken in de droger wilt wassen, blijven ze extra lang zacht. Dit kan dus prima. Aan de lucht drogen kan ook prima. Beide is dus mogelijk en is afhankelijk van wat u tot uw beschikking heeft. Het meest optimale resultaat behaalt u echter wel door de handdoeken in de droger te drogen. Belangrijk is om de natte handdoeken niet te lang te laten liggen in de wasmachine en ze dus zo snel mogelijk over te zetten naar de droger of de waslijn.