Washandjes

Materiaal
Kleur
Maat
Merk
Serie
Aantal
Grammage
Prijs
Levertijd
Korting

Waar is een washandje van gemaakt?

Washandjes zijn erg handig om in huis te hebben. Ze kunnen van pas komen als u uw gezicht wilt afdrogen of ter verkoeling. Maar waar zijn washandjes doorgaans van gemaakt? Wij lichten graag de twee meest voorkomende materialen en un voordelen toe.

Washandje katoen

Het overgrote deel van washandjes is gemaakt van dezelfde stof als handdoeken, namelijk katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal en is daarom ademend, wat ervoor zorgt dat de washandjes snel opdrogen. Katoenen washandjes hebben ook een goed absorptievermogen. Ook zijn washandjes die van katoen gemaakt zijn heerlijk zacht op de huid, wat ze ideaal maakt om uzelf mee af te drogen.

Washandje badstof

Washandjes van badstof zijn in werkelijkheid ook van katoen gemaakt, aangezien badstof katoen is dat op een andere manier geweven is. De lussen zijn bij badstof doorgesneden waardoor de stof wat ruwer wordt. Dit zorgt er dus voor dat het badstof is en niet hetzelfde is als een katoenen washandje. Doordat deze washandjes alsnog van de katoenplant komen, zijn washandjes van badstof ook heel goed te gebruiken door het hoge absorptievermogen.

Hoe kan ik washandjes het beste wassen?

Uw washandjes op de juiste manier wassen kan ervoor zorgen dat u er langer van kunt genieten. Wij helpen u hier graag mee op weg.

Wasprogramma voor washandjes

Aangezien de meeste washandjes van katoen gemaakt zijn, al is dit soms in andere vormen zoals badstof, past het katoenprogramma perfect bij washandjes. Deze kunnen daarom ook samen worden gewassen met bijvoorbeeld katoenen handdoeken of gastendoekjes. Voeg hier echter geen kleding of vieze theedoeken aan toe en houd het bij handdoeken en ander van badstof of katoen gemaakt badgoed.

Wassen 60 tot 90 graden

Washandjes kunnen het beste op 60 graden gewassen worden. Heel af en toe kan het nuttig zijn om de washandjes op 90 graden te wassen om zeepresten goed te verwijderen uit de wasmachine. Dit is echter niet even goed voor de washandjes zelf dus doe dit daarom niet te vaak. Eén keer in de maand op 90 graden wassen is voldoende.

Geen wasverzachter voor washandjes

Als u wasverzachter toevoegt aan uw was met washandjes, beïnvloedt dit het absorptievermogen van de washandjes negatief. Dit raden wij daarom sterk af. Als u graag iets wilt toevoegen, voeg dan wat natuurazijn toe. Dit neutraliseert ook geurtjes en waarborgt de kleur en zachtheid van de washandjes.