Keukendoeken

Materiaal
Kleur
Maat Textiel
Merk
Serie
Aantal
Grammage
Prijs
Levertijd
Korting

Welke stof voor keukenhanddoeken?

Keukenhanddoeken zijn een belangrijk onderdeel van iedere keuken. Maar van welk materiaal zijn keukendoeken meestal gemaakt en wat zijn de voordelen hiervan? Wij helpen u graag op weg.

Katoenen keukendoek

De meest voorkomende stof voor keukendoeken is katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal met veel absorptievermogen. Dit maakt katoen uitermate geschikt als keukendoek. Katoen gaat daarnaast lang mee en wordt in steeds meer gevallen op duurzame wijze geproduceerd.

Linnen keukendoek

Keukendoeken worden, naast van katoen, ook van linnen gemaakt. Linnen is ook een natuurlijk materiaal en is erg stevig. Linnen keukendoeken absorberen vocht goed en zijn erg durabel. Door de natuurlijke look dragen linnen keukendoeken ook bij aan een luxueus ogende keuken.

Hoe keukendoeken wassen?

Nu dat u weet dat keukendoeken voornamelijk van linnen en katoen gemaakt worden, volgt een andere logische vraag: Hoe was je keukendoeken het beste? Hieronder staan een aantal handvatten voor het wassen van keukendoeken.

Wassen: 60 graden

Het is allereerst belangrijk om na te denken over de temperatuur waarop keukendoeken het beste gewassen kunnen worden. Iedere keukendoek heeft een waslabel maar een goed algemeen advies is om keukendoeken op 60 graden Celsius te wassen. Dit is heet genoeg om de doeken goed schoon te krijgen en niet te heet dat de kwaliteit van de stof verloren gaat. Was keukendoeken ook het liefst alleen met andere soorten handdoeken en theedoeken. Als de doeken erg vies zijn, kunt u ze beter helemaal apart wassen. Dit voorkomt dat het vuil zich verspreidt naar andere handdoeken.

Wel of geen wasverzachter?

Het kan nog zo lekker ruiken, maar toch is het advies om geen wasverzachter toe te voegen als u keukendoeken gaat wassen. Wasverzachter zorgt namelijk voor een laagje rondom uw keukendoeken waardoor deze minder vocht kunnen absorberen.

Drogen: Aan de lucht of in de droger?

U kunt keukendoeken na het wassen zowel aan de waslijn als in de droger wassen. Door het gebruik van een droger blijven de keukendoeken langer zacht. Als u dus graag zachte keukendoeken heeft, is het verstandig om ze in de droger te doen.