Schorten

Materiaal
Kleur
Maat Textiel
Merk
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Waarvoor gebruik je een schort?

Een leuk keukenschort staat niet alleen leuk, maar is ook erg praktisch. Maar wat is de reden dat men schorten draagt? Wij vertellen het u graag.

Kookschort

De meeste mensen gebruiken schorten voor tijdens het koken of tijdens het barbecueën. Dit heeft meerdere functies. Doordat uw kleding grotendeels bedekt is, worden eventuele spetters van het eten opgevangen door uw schort. Hierdoor blijft uw outfit schoon en droog. Een schort tijdens het koken zorgt ook voor een extra laag tussen u en de hittebronnen. Veel schorten hebben ook een buidelzak waar u bijvoorbeeld uw telefoon veilig in op kunt bergen. Kookschorten zijn dus te gebruiken ter bescherming en opberging!

Welke stof voor een schort?

Het gebruiken van een schort brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals we zojuist hebben toegelicht. Maar van welke materialen zijn schorten gemaakt en waarom? Wij lichten de twee meest voorkomende materialen graag voor u toe.

Katoenen schort

De stof die het meest voorkomt bij schorten is katoen. Doordat katoen een natuurlijk materiaal is, absorbeert het vocht goed en is de stof heerlijk zacht voor optimaal draagcomfort. Katoenen schorten zijn uitwasbaar waardoor u er lang van kunt genieten.

Linnen schort

Een ander veelvoorkomend materiaal voor schorten is linnen. Dit materiaal is ook een natuurlijk materiaal waardoor het absorptievermogen vgoed is en het snel opdroogt. Een ander groot voordeel van linnen schorten is dat linnen erg slijtvast is. Schorten van dit materiaal kunnen dus lang meegaan. Linnen schorten zorgen ook voor een stijlvolle uitstraling.