Moltons

Type Product
Type Hoeslaken
Breedte Hoeslaken
Lengte Hoeslaken
Merk
Hoekhoogte
Waterdicht
Prijs
Levertijd

Waar moet ik op letten bij het kopen van een molton?

Een belangrijke vraag voor velen is: ‘waarom is een molton nodig?’. Wij mensen verliezen ‘s nachts veel vocht, soms wel een halve liter! Dit vocht trekt vervolgens in uw matras en resulteert in kringen en vochtplekken. Met een molton houdt u dit tegen en biedt u extra bescherming aan uw matras. Waar moet u op letten bij het kopen van een molton?


Wat is een molton en wat zijn de belangrijkste verschillen met een matrasbeschermer?

Voor veel mensen is het nog onbekend wat een molton is, maar ook wat de functie van een molton is. Daarom gaan we hier graag wat dieper op in voor u.

Molton hoeslaken

Nog te vaak wordt gedacht dat een molton een product is. Maar niets is minder waar, molton is een techniek waarbij textiel wordt gemoltoneerd. Door deze techniek wordt de stof geruwd en is deze minder glad en soepel. Een molton hoeslaken is dan ook vaak wat dikker en vooral lekker zacht. Een molton hoeslaken is zacht, comfortabel en niet geheel onbelangrijk, ook vochtopnemend. Bij Perfect Linnen vindt u Molton hoeslakens in verschillende afmetingen en kleuren.

Matrasbeschermer

Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat je matras langer schoon en goed blijft. Echter is dit niet precies hetzelfde als een molton. Een matrasbeschermer kan namelijk ook tussen de lattenbodem van het bed en het matras geplaatst worden. Zo wordt voorkomen dat het matras verschuift, wordt schimmelvorming tegengegaan en de vochtregulatie verbetert. Er zijn ook matrasbeschermers die om het matras geplaatst kunnen worden net als de molton. Daarom wordt de matrasbeschermer ook wel gezien als de opvolger van de klassieke moltons.

Verschillen molton en matrasbeschermer

Waar een molton een laag over het matras vormt, wordt een matrasbeschermer geplaatst tussen het matras en de bedbodem. Daarnaast zijn ook de voordelen en functies verschillend. Waar een molton uw matras beschermt tegen vlekken, verbetert een matrasbeschermer juist de vochtregulatie. Dit zijn de belangrijkste verschillen. Wel verlengen beide de levensduur van uw matras.


Welke molton heb ik nodig?

Bij Perfect Linnen maken we onderscheid tussen twee typen moltons, de molton topper en molton splittopper. De belangrijkste verschillen worden kort toegelicht.

Molton topper

Een molton topper is gemaakt voor topper matrassen. Hoe dikker de molton topper is, hoe beter deze topper uw matras beschermd. Het vocht dat u in uw slaap verliest wordt opgevangen met een molton topper. Deze molton topper plaatst u direct om uw matras heen. Een molton topper gebruikt u in combinatie met een topper hoeslaken, dit allemaal vindt u bij Perfect Linnen.

Molton splittopper

Uniek aan de molton splittopper is, zoals de naam al doet vermoeden, de split. Dankzij deze split kunnen verstelbare tweepersoons matrassen afzonderlijk van elkaar bewegen, maar behoudt u toch een mooi opgemaakt bed. Combineer de molton splittopper met een splittopper hoeslaken voor optimale bescherming.


Welke maat molton heb ik nodig?

1-persoons

Twijfelaar

2-persoons

Lits-jumeaux

Extra breed

Molton 70 x 200

Molton 80 x 200

Molton 90 x 200

Molton 100 x 200

Molton 120 x 200

Molton 130 x 200

Molton 140 x 200

Molton 150 x 200

Molton 160 x 200

Molton 180 x 200

Molton 200 x 200