Lakens

Materiaal
Kleur
Maat Laken
Merk
Soort
Serie
Prijs
Levertijd

Waar moet ik op letten bij het kopen van een laken?

Wilt u uw slaapkamer een make-over geven of bent u op zoek naar een nieuw elegant laken om uw bed een luxe uitstraling te geven? Wij helpen u graag om het perfecte laken te kiezen.

Wat is een bovenlaken?

Een bovenlaken beschermt uw dekbed en dekbedovertrek, zodat deze minder vaak gewassen hoeft te worden. Daarnaast kan een laken ook gebruikt worden als vervanging van een dekbed tijdens de warme zomermaanden. Bij Perfect Linnen hebt u de keuze uit verschillende kleuren luxe bovenlakens om uw slaapkamer een stijlvolle uitstraling te geven. 

Welk materiaal kies ik voor mijn laken?

Bij Perfect Linnen vindt u lakens van verschillende materialen. Wij lichten graag de populairste materialen toe, zodat u een laken kunt kiezen dat geschikt is voor uw bed.

Katoenen lakens

Katoen wordt vanwege het hoge ventilatievermogen vaak gebruikt als materiaal voor lakens. De lakens gaan lang mee en kunnen worden uitgewassen. Katoenen lakens voelen fris, koel en soepel aan en zijn daarom perfect voor de warme zomermaanden. 

Lakens linnen

Linnen lakens worden gemaakt van vlas en voelen daardoor luchtig en zacht aan. De lakens zijn vanwege het ventilerende vermogen geschikt voor zowel de zomer als de winter, stralen luxe uit en zorgen voor een prettige nachtrust. Een opgemaakt linnen bed brengt u mogelijk terug naar de tijd van uw grootouders. 

De verschillende soorten elegante lakens bij Perfect Linnen

Tijdens de zoektocht naar een nieuw laken denkt u vast ook na over de grootte van het laken. Bekijk hieronder wat voor soort laken u nodig hebt.  

1 persoons laken

De afmetingen van een laken voor een 1-persoons bed zijn over het algemeen 160 x 260 cm. Het laken is dan iets breder dan het bed zelf, waardoor het netjes over de randen van het bed valt. Een laken van 180 x 290 of 180 x 300 cm kan ook gebruikt worden voor een 1-persoons bed. 

2 persoons lakens

Een laken van 240 x 280 cm of 240 x 300 cm past goed bij een 2-persoons bed. Bij Perfect Linnen vindt u lakens in verschillende kleuren, dus er is voor elk 2-persoons bed een passend laken te vinden.

Wit laken

Witte lakens zijn erg populair en geven uw slaapkamer een rustige en tijdloze uitstraling. De kleur wit is eenvoudig te combineren met zowel effen dekbedovertrekken als dekbedovertrekken met een print.