Theedoeken

Materiaal
Kleur
Maat Textiel
Merk
Serie
Aantal
Grammage
Prijs
Levertijd
Korting

Welk materiaal theedoek?

Theedoeken komen in verschillende materialen en bij Perfect Linnen verkopen we theedoeken van kwaliteitsmerken. Wij lichten graag de twee materialen toe die de hoogste kwaliteit waarborgen voor uw theedoeken.

Linnen theedoeken

Het eerste materiaal voor goede theedoeken is linnen. Linnen is van nature stevig en vochtabsorberend. Ook oogt linnen erg mooi in een keuken. Met linnen theedoeken krijgt u dus luxe en functionaliteit. Doordat de vezel van linnen zo sterk is, gaan linnen theedoeken lang mee. Ook zijn linnen theedoeken anti-allergisch.

Katoenen theedoeken

Het tweede en tevens meest voorkomende materiaal voor theedoeken is katoen. Katoen is ook een natuurlijk materiaal en is goed in het absorberen van vocht. Dit maken katoenen theedoeken erg praktisch. Theedoeken van katoen kunnen ook lang meegaan als u ze goed onderhoudt.

Hoe heet moet je theedoeken wassen?

Theedoeken kunnen, net zoals andere handdoeken, gewoon gewassen worden in de wasmachine. Maar welke temperatuur is verstandig zodat uw theedoeken lang meegaan? En is het handig om er wel of geen wasverzachter aan toe te voegen?

Wassen op 60 graden

Ons advies is hetzelfde bij alle soorten handdoeken, namelijk om ze te wassen op 60 graden. Af en toe kan het verstandig zijn om theedoeken op 90 graden te wassen maar dit hoeft niet vaker dan één keer per maand. Indien uw theedoeken erg veel vuil op zich hebben, is het verstandig deze apart te wassen van uw andere handdoeken.

Wasverzachter: wel of niet?

Wij adviseren om geen wasverzachter toe te voegen aan een was met theedoeken. Dit zorgt er namelijk voor dat uw theedoeken minder vocht kunnen opnemen en dat is natuurlijk niet iets wat u wilt. Wasverzachter creëert namelijk een laagje om uw theedoek. Mocht u uw theedoeken per ongeluk wel met wasverzachter gewassen hebben, geen paniek: U kunt de theedoeken nog een aantal keer zonder wasverzachter wassen op een hogere temperatuur om de laag weer weg te wassen.