Saunadoeken

Kleur
Maat
Merk
Grammage
Prijs
Levertijd

Wat is een goede handdoek voor de sauna?

Als u naar de spa of sauna gaat wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn. De juiste handdoek, ook wel saunadoek genoemd, kan hier goed aan bijdragen. Maar wat maakt een handdoek een goede saunadoek? Wij helpen u graag op weg.

Grote handdoek

Het is belangrijk dat u in de sauna comfortabel bent en dat u zich goed kunt inwikkelen in een handdoek. Wij raden daarom aan voor een grote handdoek te kiezen. Saunadoeken zijn doorgaans minimaal 100 bij 200 centimeter. Hierdoor kunt u de doek goed om u heen slaan.

Egyptisch katoen

Er zijn meerdere mogelijke materialen voor fijne saunadoeken. Een bekende is katoen, maar een nog betere optie is een saunadoek van Egyptisch katoen. Dit materiaal komt ook van de katoenplant, echter specifiek uit Egypte. Deze katoenplanten zorgen voor hele hoogwaardige kwaliteit producten. Saunadoeken van Egyptisch katoen absorberen nog meer vocht dan die van andere katoenplanten. Ook is Egyptisch katoen nog zachter én gaat het erg lang mee. Voor de meest luxe handdoek voor in de sauna kunt u dus het beste voor Egyptisch katoen kiezen..

Saunakilt

Een andere, comfortabele optie in de sauna is een saunakilt. Dit zijn saunadoeken die speciaal gemaakt zijn om om te slaan in de sauna. Er zijn saunakilts voor heren die vanaf de heupen het lichaam bedekken en saunakilts voor dames die het lichaam vanaf de oksels bedekken. Saunakilts zijn gemaakt van dezelfde materialen als saunadoeken zodat ze goed ademend en vochtabsorberend zijn.