Hoofdkussens

Materiaal
Vulling
Hardheid Kussen
Type Slaper
Merk
Keurmerken
Prijs
Levertijd

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hoofdkussen?

Bent u een zijslaper? Of juist een buik- of rugslaper? Naast de vulling en hardheid van een kussen kan uw slaaphouding van invloed zijn op de keuze van een hoofdkussen. Wij helpen u graag om het juiste hoofdkussen te kiezen om uw nachtrust te verbeteren. 

Welk hoofdkussen past het beste bij mij?

Perfect Linnen heeft een uitgebreid assortiment hoofdkussens voor elke slaaphouding. Weet u niet wat voor soort hoofdkussen het beste bij uw slaaphouding past? Wij lichten de verschillen graag toe.

Kussen zijslaper

Voor zijslapers is een redelijk stevig tot stevig hoofdkussen belangrijk vanwege de grote druk op de schouders. Om rug- en nekklachten te voorkomen of verminderen is het daarom belangrijk om als zijslaper een kussen aan te schaffen dat geschikt is voor zijslapers. 

Kussen buikslaper

Slaapt u meestal op uw buik? Dan slaapt u waarschijnlijk graag op een zacht en lager kussen. Volgens fysiotherapeuten heeft de buikslaper echter de minst goede slaaphouding omdat het opzij gedraaide hoofd zorgt voor spanning bij de nekwervels. Een dun kussen is, ondanks het gebrek aan ondersteuning, toch de beste keuze voor buikslapers om de nek het minst te belasten.

Kussen rugslaper

Voor een rugslaper is het belangrijk dat de nekwervels en rug een rechte lijn zijn. Een hoofdkussen met extra ondersteuning is daarom extra belangrijk om rug-, nek- en hoofdpijn te voorkomen. De hoogte van het kussen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de kromming van uw rug. Hoe groter de kromming, hoe hoger uw kussen moet zijn. 

Welke kussenvulling past bij mij?

Het is belangrijk om een kussenvulling te kiezen die past bij uw slaapbehoeften. Bij Perfect Linnen kunt u kiezen uit dons, kapok, latex of wol als vulmateriaal van uw hoofdkussen. 

Donzen kussen

Een donzen kussen bestaat uit eenden- of ganzendons en heeft een uitstekend absorberend en ventilerend vermogen. Afhankelijk van de hoeveelheid vulling kan het kussen zacht of juist stevig zijn. De kussens vormen zich eenvoudig en zijn geschikt voor verschillende slaaphoudingen.   

Kapok kussen

Een kapok kussen wordt gemaakt van een katoenachtige stof afkomstig van de kapokboom. De hoofdkussens zijn licht van gewicht, maar steviger dan dons, voelen zacht aan en zijn luchtdoorlatend. Een kapok kussen is geschikt voor personen met een normaal postuur. 

Latex kussen

Latex kussens zijn erg stevig en bieden optimale ondersteuning voor zowel nek als hoofd. Een speciale soort latex vulling is natuurlatex. Natuurlatex wordt gemaakt van het sap van de rubberboom, is erg elastisch en voorkomt rug- en nekklachten. Bij Perfect Linnen hebben alle latex kussens een natuurlatex vulling. 

Kussen wol

Een wollen kussen voelt door het hogere volume steviger aan dan een donzen kussen. Vanwege het absorberende en ventilerende vermogen zijn de kussens perfect voor iedereen die veel transpireert in de nacht. 

Hard of zacht hoofdkussen?

Slaapt u liever op een hard of zacht hoofdkussen? Afhankelijk van uw slaaphouding en postuur passen bepaalde hoofdkussens beter bij u dan andere hoofdkussens. Bekijk hieronder welke hardheid het beste bij u past.  

Zacht hoofdkussen

Een zacht kussen is geschikt voor zowel buik- als rugslapers en mensen met een tenger of normaal postuur. Voor zijslapers is een zacht hoofdkussen minder geschikt omdat het onvoldoende ondersteuning biedt.

Stevig hoofdkussen

Een stevig kussen heeft meer vulling, waardoor deze kussens vooral geschikt zijn voor zijslapers en zwaardere mensen. Stevige hoofdkussens geven ook extra ondersteuning. 

Wat is een anti allergie hoofdkussen?

Last van huisstofmijtallergie? Dan kan een speciaal anti allergie hoofdkussen oplossing bieden. Deze speciale hoofdkussens kunnen allergische reacties verminderen en voorkomen. Kies voor een kussen met een Nomite keurmerk of voor een anti allergie kussen wat op zeer hoge temperatuur gewassen kan worden, waardoor de mijten niet kunnen overleven.